Reply to topic  [ 5 posts ] 
Multiple access points 
Author Message

Joined: Tue May 03, 2016 3:16 pm
Posts: 2
I'm looking to setup multiple access points (probably AP600EX or APA20) connected to the same LAN and only use one SSID. What types of issues would I encounter if any? Is this easy to configure and setup? Would users only see one available network even if the access points are close enough to each other to overlap? Would users be able to move around freely and stay connected to the network regardless of the access point they are closest to?


Tue May 03, 2016 3:21 pm
Profile
zzhwvw01 wrote:
I'm looking to setup multiple access points (probably AP600EX or APA20) connected to the same LAN and only use one SSID. What types of issues would I encounter if any? Is this easy to configure and setup? Would users only see one available network even if the access points are close enough to each other to overlap? Would users be able to move around freely and stay connected to the network regardless of the access point they are closest to?



This will not work for you, as our units will require different SSIDs. The users will have to connect to the different SSIDs, as they will not hand off like a seamless network.


Tue May 03, 2016 3:31 pm

Joined: Tue May 03, 2016 3:16 pm
Posts: 2
Concierge 109 wrote:

This will not work for you, as our units will require different SSIDs. The users will have to connect to the different SSIDs, as they will not hand off like a seamless network.


Thanks for the quick response. Will any of the amped devices work in this manner?


Tue May 03, 2016 3:35 pm
Profile
zzhwvw01 wrote:
Concierge 109 wrote:

This will not work for you, as our units will require different SSIDs. The users will have to connect to the different SSIDs, as they will not hand off like a seamless network.


Thanks for the quick response. Will any of the amped devices work in this manner?



No, I'm sorry, they won't.


Tue May 03, 2016 4:43 pm

Joined: Fri Mar 21, 2014 4:58 pm
Posts: 5
Assuming that I will settle for multiple APs that won't hand off to one another, how can I set it up so that devices (Windows homegroups) connected to AP#1 can see devices connected to AP#2?


Tue Apr 04, 2017 4:47 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
© 2014 Amped Wireless. All rights reserved.